Stijn Van Lier Catering

Cateraar Stijn Van Lier floreert met een winterse takeaway

Locatie
Merchtem
Type
Klassiek met een twist
Couverts
Honderden
Assortiment
Puur & panklaar
Stijn Van Lier fleurt normaal trouwfeesten, jubilea en banketten op met z’n culinair vuurwerk. De coronacrisis leek roet in het eten te gooien, maar de cateraar bleef niet bij de pakken zitten en tilde meteen zijn takeaway naar een hoger niveau. Met topingrediënten van Walravens creëert hij de winterse comfort food waar we nu allemaal naar snakken. “Gerechten wekken gevoelens op: wij gaan volop voor gezelligheid in onze menu’s.”

Van koken op kleine feestjes in bijberoep tot een eigen zaak met vijf medewerkers: Stijn Van Lier heeft met z’n 44 jaar al een straf culinair parcours uitgestippeld. Hij proefde van alle soorten keukens: van gerenommeerde Brusselse restaurants en de drukke luchthavenkeuken van Aviapartner tot de sociale werkplaats. Ondertussen bouwt hij al meer dan 10 jaar zijn cateringbusiness uit. Covid-19 presenteerde hem en zijn vijfkoppig team een stevige uitdaging. Het resultaat? Een uitgebreide takeaway en foodbox-service met de meest verfijnde afhaalgerechten, mét Walravens-signatuur.

Wild van foodboxen

“Onze takeaway begon klein: we maakten stoofvlees of volau- vent met Walravens-producten, en je kon die gerechten op vrijdag afhalen. Toen alle evenementen werden afgezegd, schakelden we naar een nieuwe versnelling. Een inspirerend weekmenu en twee keer per week een heuse foodbox met ready-to-eat gerechten: opwarmen en klaar!

Chef Stijn

"Dat slaat écht aan, niet enkel bij bedrijven maar ook bij particulieren. Voor gezinnen met drukke agenda’s is het een lifesaver. Ze maken hun eigen combinaties: vlees, vis, veggie, mét of zonder dessert, enzovoort. Met lekkere en verse kant-en-klare gerechten eisen we een plek op naast mastodonten als Hello Fresh en Marley Spoon.”

“Mensen kijken wekenlang uit naar mijn stoofpotjes met Walravens’ rundvlees of hertenragout”
catering traiteur

“Het winter- en wildseizoen is voor chefs écht de leukste periode van het jaar, omdat je met zó veel mooie producten aan de slag kan,” vervolgt Stijn. “Met het rundvlees van Walravens maak je smaakvolle stoverijen, en ook de ragouts met hert, kalkoen en kip zijn publiekslievelingen. Mensen wachten soms weken op een bepaald gerecht, om er dan meteen een paar kilo van te bestellen.” Ook Walravens zelf plaatst al eens een bestelling. “Ik krijg geregeld feedback over smaken en bereidingswijzen, of over het zoutgehalte in bereide gerechten. Die persoonlijke aanpak van een familiebedrijf, en de wil om te helpen en ideeën uit te werken, apprecieer ik enorm.”

Indonesische rendang: oosterse variant op klassiek stoofvlees

Bereidingstijd
Bereidingstijd
± 3u
Porties
Porties
60
Genre
Genre
Indonesisch
Perfect met
Perfect met
Een amberkleurig bier, zoals Orval

Ingrediënten

Rundstoofvlees 12 kg
Rode uien 3 kg - grof gesneden
Citroengrasstengels 3st
Limoenblad 3st
Sesamolie Bruine fond - licht gebonden
Kokosmelk 3l

Voor de rendang pasta

Knoflookpasta 200 g
Rode currypasta 100 g
Kurkumapoeder 5 el
Komijnpoeder 10 el
Korianderpoeder 10 el
Gemberpoeder 5 el
Peper en zout

Afwerking

Sesamzaadjes 150 g
Gedroogde uitjes 150 g
Verse koriander 2 botten

Bereiding

Step item
1

Maak de rendang pasta door de kruiden te mixen in de keukenrobot

2

Kleur het vlees samen met de uien mooi bruin in sesamolie

3

Kruid het vlees met de rendang pasta

4

Deglaceer de pan met kokosmelk

5

Bevochtig het vlees met de bruine fond zodat het net onder staat

6

Voeg de ingesneden citroengrasstengels en limoenblad toe

7

Laat sudderen gedurende 2u op een zacht vuur of zet 2u in de oven op 160°C in gastroplaten afgedekt met boterpapier. Schouw van de oven open en ventilator op minimum

8

Bind eventueel bij met bruine roux korrels

9

Serveer met gewokte groenten en naanbrood of rijst

10

Werk af met sesamzaadjes, gedroogde uitjes en verse koriander

​​​​​​Stap 1

Stap 2

Stap 3

 

“De persoonlijke, familiale aanpak van Walravens apprecieer ik enorm.”
No meat? No problem

No meat? No problem

“Ook voor de iets exotischere varianten van klassiekers staan mensen open, als je ze er maar warm voor maakt. Mijn Rendang (zie recept), een soort Oosterse stoofvlees, is superpopulair. Bovendien zorg ik in mijn takeaway altijd voor zowel een vlees- als een veggie-optie. De vraag naar die laatste groeit sterk. Wokvlees, veggie balletjes, vegetarische vol-au-vent, you name it: Walravens levert het, wij maken er gezonde gerechten mee.”