Walravens combineert de knowhow van vandaag met de kwaliteit van vroeger

Beter en smakelijker eten, op elk moment

Dat is jouw en onze missie. We brengen onmisbare smaken en knowhow naar professionele keukens, zodat jij als chef nog meer waarde kan toevoegen aan je menu. Zo bezorg je schoolkinderen, medewerkers, restaurantbezoekers of rusthuisbewoners onvergetelijke eetervaringen.

Neem samen met Bernard Walravens een kijkje in het familiealbum.

Wat begon met een gepassioneerde man achter het kapblok in 1908, is uitgegroeid tot een succesverhaal doorspekt met leuke anekdotes, straffe familiebanden en belangrijke waarden. Walravens is niet enkel Brussel. Walravens is ook niet enkel lokaal vakmanschap, pure passie, of tomeloos enthousiasme. “Om te weten waar we voor staan, is het nodig om even de klok terug te draaien. Naar 1908, om precies te zijn.

Deel 1

Liefde voor het ambacht sinds 1908

Liefde voor het ambacht sinds 1908

“Onze betovergrootvader Pierre Walravens (°1888) trekt als enthousiaste boerenzoon van Gooik naar de grote stad: Brussel. Daar leert hij de stiel van beenhouwer en hij richt in de daaropvolgende jaren florissante slagerijen op in Halle en Brussel. Voor de ‘bloopanch’, ‘tête de veau en tortue’ en witte en grijze pensen maken fijnproevers met plezier een omweg. Walravens staat meteen synoniem voor kwaliteit en liefde voor de stiel. ‘Geif mo beuzze!’ lijkt de leuze in de twee zaken, en het harde werken werpt jarenlang vruchten af.”

Deel 2

Ons ma en pa zorgen in 1971 voor een frisse wind

Ons ma en pa zorgen in 1971 voor een frisse wind

“Papa Gustave en mama Gilberte toveren de beenhouwerijen om in de groothandel die het nu is. Papa leeft zich uit in het atelier, mama stemt alles naadloos af op de noden van de chefs. Brusselse bedrijven, ziekenhuizen, openbare ministeries,... ze vallen allemaal als een blok voor het vakmanschap. Giene ziever!

Deel 3

En toen stond ik zelf aan het kapblok

En toen stond ik zelf aan het kapblok

“In de zaak stappen, wa pâasde doevan? Mijn zus Anne en ik wilden graag in de familiezaak stappen, en dat zag ons pa helemaal zitten. Wel op één voorwaarde: ‘Ge volgt allebei een opleiding beenhouwerij en ge gaat opstaan als ik opsta!’ Noch de materie, noch de vroege uurtjes schrikken ons af. We behalen met verve ons diploma beenhouwerij en doen er alles aan om onze ouders trots te maken.”

Deel 4

Verantwoord pionieren in 1994

Verantwoord pionieren in 1994

Baa ons wet er ni gedasjterd. De zaak verhuist naar een nieuw pand achter Tour & Taxis. We zetten met veearts Verheven een eigen labo op en zetten zo de toon wat voedselveiligheid betreft. Hier wordt elk product tot in de puntjes geanalyseerd, om voedselveilige producten te garanderen, bovenop de controles van het voedselagentschap."T'es gieleganst in de sacoche, Walravens wordt een pionier in de sector.”

Deel 5

In 2008 vierden we onze 20ste verjaardag

In 2008 vierden we onze 20ste verjaardag

“T’es fiest ! Samen met onze copain Yannick van Océan Marée - De Walravens van de vis - steekt ons team een groots evenement in elkaar om 20 jaar kwaliteit, vakmanschap en lokale verankering te vieren. 1000 genodigden, waaronder een pak Brusseleirs maar ook chefs, partners en medewerkers zakken af naar Tour & Taxis voor een episch feest. Gasten krijgen de meest onwaarschijnlijke culinaire hoogstandjes oep hun taluur, het feest is puur genieten.

Deel 6

Walravens anno 2020

Walravens anno 2020

“Mag 't ewa mier zaain, madame?" In 2020 krijgt onze familiezaak een complete make-over. Den ateljee draait op volle toeren, met een aanbod compleet aangepast aan de eetgewoontes van vandaag. Gepassioneerde beenhouwers en smaakexperts leveren niet enkel meer duurzaam vlees, maar ook spannende vegetarische alternatieven. Want beter eten is gevarieerd eten. Walravens bedient de fijnproevers onder de chefs, die hun klanten willen verrassen met innovatieve alternatieven, ook voor vegetariërs en flexitariërs. Met een onuitputtelijke drive blijven we de passie van de Brusselse chefs aanwakkeren. Aaft a good!

Onze waarden

50 enthousiaste medewerkers, een mindset gebrand op innovatie, bakken couleur locale op de werkvloer en een door en door Brusselse mentaliteit: dat is Walravens. Wij zijn een open, hecht familiebedrijf waar plaats is voor iedereen die bereid is een prachtvak te leren en met plezier de handen uit de mouwen steekt.

Lamskroon

Authentiek

Partners en klanten appreciëren onze eerlijke, geëngageerde aanpak. Van vroeger tot nu hebben we altijd op de lange termijn gedacht, om oplossingen te vinden voor de grootste uitdagingen van onze partners.

Gepassioneerd

Van het perfecte stukje vlees herkennen en op de juiste manier versnijden, tot het bereiden van een spectaculair product voor vegetariërs. We zijn Bourgondiërs die weten wat goed is.

Dicht bij onze chefs

We zijn bereikbaar, betrokken en klaar om met jou de krijtlijnen uit te tekenen voor een bloeiende samenwerking. Van de last-minute levering tot een uitzonderlijke, persoonlijke service: wij zijn pas tevreden als het goed gaat in jouw keuken.

Een hechte familie met een passie voor het ambacht en de pure smaak. Meesters in het meedenken met jouw culinaire geest.

Intens verdrietig om het heengaan van Gustave Walravens

Sinds 1971 stond hij samen met zijn echtgenote, steun en toeverlaat Gilberte aan de wieg van de NV Walravens. Hij was de gepassioneerde ondernemer die met zorg en respect voor het ambacht een mooie familiale onderneming wist uit te bouwen. Beide kinderen, Anne en Bernard, volgden in zijn voetsporen en nemen binnen het bedrijf de aangereikte waarden ter harte.

Meneer Walravens, Gustave, je zal worden gemist maar je laat een overvloed aan herinneringen na, waar met een warme glimlach op terug gekeken zal worden...

Gustave Walravens