Barouche

Pitafenomeen Barouche klaar om Brusselse zomer te veroveren

Locatie
Brussel & Gent
Type
Streetfood
Couverts
Honderden
Assortiment
Puur & panklaar
Twee boezemvrienden, een studentikoze liefde voor pita’s met andalouse en een dijk van een businessplan: dat is het succesrecept achter Barouche, het pitaconcept van ondernemers Wim Maeyaert en Nathaniël van Waeyenberge. Na een blitzstart in Gent brengen de twee hun gastronomische pita’s naar één van de mooiste Brusselse hangouts: het Sint-Katelijneplein. “Er is véél goesting om ook in onze hoofdstad potten te breken.”
“In onze Pita Republic serveren we explosieve & kraakverse smaken on the go”

9 juli is D-day voor Wim & Nathaniël: dan landt Barouche in Brussel. De twee fijnproevers zijn ervan overtuigd dat de spicy mayo ook zal pakken aan Sint-Katelijne. Van explosieve smaken tot kraakverse producten: Walravens bouwde van in het begin mee aan hun Brusselse Pita Republic.

“Ons signature pitabroodje is een verfijnde mix van vlees, saus, en sla,” vertelt Wim. “Bernard werkte met ons een eigenzinnige kruidencombo uit, maakte een erezaak van de perfecte snit voor ons vlees en verpakte onze ingrediënten supervers. Wij zijn helemaal klaar om Brusselse ketjes de zaligste pita’s voor te schotelen.”

wim nathaniël

Takeaway? Chaud!

Barouche brengt de smaken van de zomer naar Brussel. Die zijn pittig (mayo op basis van harissa!), gezond, licht verteerbaar en vooral: oven-baked. Niet meteen de standaard pitabar om de hoek, dus. “Onze Barouche oven, that’s where the magic happens. We droppen er ons signature zuurdesembroodje in en roosteren side dishes als bloemkool en zoete aardappel tot de perfectie. Het broodje vullen we met kruidig kippenvlees, een gemarineerde geslicede steak, crispy varkensvlees of falafelballetjes. Een frisse salade, homemade sauzen op yoghurtbasis en een handige verpakking maken het plaatje compleet. Je kan er zo op St. Kat. mee gaan zitten.”

Recept voor een geslaagde vrijdagavond bij Barouche

Ingrediënten

Bereiding

Zuurdesem

Side

Pita

 

Ready to roll

Walravens geloofde vanaf dag 1 in het concept van Barouche. “Bernard ging van bij het begin all-in,” vertelt Nathaniël. “Brainstormen over speciale verpakkingen zodat we kraakverse ingrediënten kunnen serveren. Flexibel zijn in leveringen, zeker als je in de opstartfase de volumes eens slecht inschat. Hij leeft voor zijn zaak en streeft de hoogste kwaliteit na. Van de graangevoederde maiskip tot op en top Belgisch rundsvlees: ons broodje wordt enkel gevuld met het beste.”

“Toen we in de opstartfase de volumes verkeerd inschatten, sprong Walravens altijd bij”

De smaak van duurzaam

Barouche doet net als Walravens serieuze inspanningen om z’n impact op het milieu te verkleinen. “Een van de belangrijkste keuzes was onze biologisch afbreekbare verpakking. Zeker in een stad als Brussel wil je de voetafdruk zo veel mogelijk verkleinen. Als ouders én ondernemers willen we een wereld achterlaten die er beter aan toe is dan hoe we hem gekregen hebben.”

Pita