Barouche

Pitafenomeen Barouche klaar om Brusselse zomer te veroveren

Locatie
Brussel & Gent
Type
Streetfood
Couverts
Honderden
Assortiment
Puur & panklaar
Twee boezemvrienden, een studentikoze liefde voor pita’s met andalouse en een dijk van een businessplan: dat is het succesrecept achter Barouche, het pitaconcept van ondernemers Wim Maeyaert en Nathaniël van Waeyenberge. Na een blitzstart in Gent brengen de twee hun gastronomische pita’s naar één van de mooiste Brusselse hangouts: het Sint-Katelijneplein. “Er is véél goesting om ook in onze hoofdstad potten te breken.”
“In onze Pita Republic serveren we explosieve & kraakverse smaken on the go”

9 juli is D-day voor Wim & Nathaniël: dan landt Barouche in Brussel. De twee fijnproevers zijn ervan overtuigd dat de spicy mayo ook zal pakken aan Sint-Katelijne. Van explosieve smaken tot kraakverse producten: Walravens bouwde van in het begin mee aan hun Brusselse Pita Republic.

“Ons signature pitabroodje is een verfijnde mix van vlees, saus, en sla,” vertelt Wim. “Bernard werkte met ons een eigenzinnige kruidencombo uit, maakte een erezaak van de perfecte snit voor ons vlees en verpakte onze ingrediënten supervers. Wij zijn helemaal klaar om Brusselse ketjes de zaligste pita’s voor te schotelen.”

wim nathaniël

Takeaway? Chaud!

Barouche brengt de smaken van de zomer naar Brussel. Die zijn pittig (mayo op basis van harissa!), gezond, licht verteerbaar en vooral: oven-baked. Niet meteen de standaard pitabar om de hoek, dus. “Onze Barouche oven, that’s where the magic happens. We droppen er ons signature zuurdesembroodje in en roosteren side dishes als bloemkool en zoete aardappel tot de perfectie. Het broodje vullen we met kruidig kippenvlees, een gemarineerde geslicede steak, crispy varkensvlees of falafelballetjes. Een frisse salade, homemade sauzen op yoghurtbasis en een handige verpakking maken het plaatje compleet. Je kan er zo op St. Kat. mee gaan zitten.”

Recept voor een geslaagde vrijdagavond bij Barouche

Ingrediënten

40 kg zuurdesemdeeg
10 kg kip
10 kg varkensvlees
10 kg biefstuk
5 kg Berloumi
5 kg falafel
2 kg zoete aardappel
2 kg bloemkool
10 kg spinazie
10 kg rode kool
2 kg hummus
5 l yoghurt
1 l tzaziki
2 l curry-mango saus
1 l vegan saus

Bereiding

Step item
1

Bereid een dag op voorhand het zuurdesemdeeg en laat het minstens 24 uur rusten. Lamineer het deeg en versnijd het in identieke cirkels.

2

Verhit de Barouche oven op 360 graden en schuif de pitabroodjes erin. Bij die hoge temperatuur wordt het water in het deeg stoom, en krijg je echte pocket breads.

3

Verlaag de temperatuur naar 280 graden om de side dishes te roosteren. De oven tovert zwarte strepen op de zoete aardappelwedges en bloemkool. Ook de falafel blakert goudbruin, zonder een spatje frituurvet.

4

Bak ondertussen het verse vlees van Walravens op de gloeiende teppanyaki plaat. Kies uit krokante kip, gemarineerde tagliata of kruidig varkensvlees. Of hou het lekker veggie met falafel en ovenbaked groenten.

5

Prepareer nu de frisse side salad met rode kool en jonge spinazie.

6

Serveer de pitabroodjes met smeuïge toppings en zet de hummus en tzatziki dips klaar.

7

Kruid ‘de geslaagde avond bij Barouche’ met pittige topics en sappige conversaties. Smakelijk!

Zuurdesem

Side

Pita

 

Ready to roll

Walravens geloofde vanaf dag 1 in het concept van Barouche. “Bernard ging van bij het begin all-in,” vertelt Nathaniël. “Brainstormen over speciale verpakkingen zodat we kraakverse ingrediënten kunnen serveren. Flexibel zijn in leveringen, zeker als je in de opstartfase de volumes eens slecht inschat. Hij leeft voor zijn zaak en streeft de hoogste kwaliteit na. Van de graangevoederde maiskip tot op en top Belgisch rundsvlees: ons broodje wordt enkel gevuld met het beste.”

“Toen we in de opstartfase de volumes verkeerd inschatten, sprong Walravens altijd bij”

De smaak van duurzaam

Barouche doet net als Walravens serieuze inspanningen om z’n impact op het milieu te verkleinen. “Een van de belangrijkste keuzes was onze biologisch afbreekbare verpakking. Zeker in een stad als Brussel wil je de voetafdruk zo veel mogelijk verkleinen. Als ouders én ondernemers willen we een wereld achterlaten die er beter aan toe is dan hoe we hem gekregen hebben.”

Pita