Barouche

Le phénomène de la pita Barouche prêt à conquérir l’été bruxellois

Lieu
Bruxelles & Gand
Type
Streetfood
Couverts
Des centaines
Gamme
Pur et prêt à cuire
Deux grands amis, un amour estudiantin pour les pitas sauce andalouse et un business plan en béton : telle est la recette du succès qui se cache derrière Barouche, le concept pita des entrepreneurs Wim Maeyaert et Nathaniël van Waeyenberge. Après des débuts fulgurants à Gand, les deux amis amènent leurs pitas gastronomiques dans l’un des endroits les plus branchés de Bruxelles : la place Sainte-Catherine. « Nous avons également très envie de casser la baraque dans notre capitale. »
“In onze Pita Republic serveren we explosieve & kraakverse smaken on the go”

9 juli is D-day voor Wim & Nathaniël: dan landt Barouche in Brussel. De twee fijnproevers zijn ervan overtuigd dat de spicy mayo ook zal pakken aan Sint-Katelijne. Van explosieve smaken tot kraakverse producten: Walravens bouwde van in het begin mee aan hun Brusselse Pita Republic.

“Ons signature pitabroodje is een verfijnde mix van vlees, saus, en sla,” vertelt Wim. “Bernard werkte met ons een eigenzinnige kruidencombo uit, maakte een erezaak van de perfecte snit voor ons vlees en verpakte onze ingrediënten supervers. Wij zijn helemaal klaar om Brusselse ketjes de zaligste pita’s voor te schotelen.”

wim nathaniël

Takeaway? Chaud!

Barouche brengt de smaken van de zomer naar Brussel. Die zijn pittig (mayo op basis van harissa!), gezond, licht verteerbaar en vooral: oven-baked. Niet meteen de standaard pitabar om de hoek, dus. “Onze Barouche oven, that’s where the magic happens. We droppen er ons signature zuurdesembroodje in en roosteren side dishes als bloemkool en zoete aardappel tot de perfectie. Het broodje vullen we met kruidig kippenvlees, een gemarineerde geslicede steak, crispy varkensvlees of falafelballetjes. Een frisse salade, homemade sauzen op yoghurtbasis en een handige verpakking maken het plaatje compleet. Je kan er zo op St. Kat. mee gaan zitten.”

Recette pour un vendredi soir réussi chez Barouche

Ingrédients

40 kg de pâte au levain
10 kg de poulet
10 kg de viande de porc
10 kg de bifteck
5 kg de Berloumi
5 kg de falafels
2 kg de patates douces
2 kg de chou-fleur
10 kg d’épinards
10 kg de chou rouge
2 kg d’houmous
5 l de yaourt
1 kg de tzatzíki
2 l sauce de curry-mangue
1 l de sauce végan

Préparation

Step item
1

Préparez la pâte au levain un jour à l’avance et laissez-la reposer au moins 24 heures. Laminez la pâte et découpez-la en cercles identiques.

2

Chauffez le four Barouche à 360 degrés et glissez-y les pains pitas. À cette température élevée, l’eau contenue dans la pâte s’évapore, et vous obtenez de véritables pocket breads.

3

Diminuez la température à 280 degrés pour faire griller les accompagnements. Le four fait apparaître des rayures noires sur les quartiers de patates douces et le chou-fleur. Le falafel se mordore également, sans une goutte de graisse de friture.

4

Cuisez entre-temps la viande fraîche de Walravens sur la plaque teppanyaki brûlante. Choisissez entre du poulet croustillant, de la tagliata marinée ou du porc épicé. Ou prenez l’option végétarienne avec des falafels et des légumes cuits au four.

5

Préparez la salade d’accompagnement fraîche au chou rouge et aux jeunes feuilles d’épinards.

6

Servez les pains pita avec des garnitures crémeuses et trempez les dans l’houmous et le tzatziki.

7

Épicez la ‘soirée réussie chez Barouche’ de conversations savoureuses. Bon appétit !

Zuurdesem

Side

Pita

 

Ready to roll

Walravens geloofde vanaf dag 1 in het concept van Barouche. “Bernard ging van bij het begin all-in,” vertelt Nathaniël. “Brainstormen over speciale verpakkingen zodat we kraakverse ingrediënten kunnen serveren. Flexibel zijn in leveringen, zeker als je in de opstartfase de volumes eens slecht inschat. Hij leeft voor zijn zaak en streeft de hoogste kwaliteit na. Van de graangevoederde maiskip tot op en top Belgisch rundsvlees: ons broodje wordt enkel gevuld met het beste.”

“Toen we in de opstartfase de volumes verkeerd inschatten, sprong Walravens altijd bij”

De smaak van duurzaam

Barouche doet net als Walravens serieuze inspanningen om z’n impact op het milieu te verkleinen. “Een van de belangrijkste keuzes was onze biologisch afbreekbare verpakking. Zeker in een stad als Brussel wil je de voetafdruk zo veel mogelijk verkleinen. Als ouders én ondernemers willen we een wereld achterlaten die er beter aan toe is dan hoe we hem gekregen hebben.”

Pita