Dienst Logistiek

Walravens investeert sinds 2012 in een degelijk wagenpark. De nieuwe wagens hebben een lager verbruik en produceren minder CO² uitstoot. 

Wij maken al een tijdje gebruik van het Track-and-Trace systeem. Dit GPS volgsysteem geeft een duidelijke en correcte registratie van de ritten en tijd. Het laat ons toe een beter inzicht te hebben in de CO² uitstoot en brandstofverbruik. Bovendien kan de logistiek verantwoordelijke efficiënter de verschillende rondes plannen.

Alle bestelwagens zijn uitgerust met de beste koeling die continue van op afstand kan worden gemonitord. De chauffeurs kunnen tevens via een display in de wagen de temperatuur opvolgen.

Alle bestelwagens zijn ingericht met een Track-and-Trace systeem. Deze  innovatie laat ons toe de wagens op de voet te volgen.  Het systeem wordt elke minuut ge updatet.

We kunnen hiermee ook onze chauffeurs korte sms berichten versturen. Door deze handige tool die ingebouwd is in de wagen kunnen wij verschillende kpi’s controleren.

Om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden worden volgende parameters heel regelmatig geanalyseerd en daar waar nodig en mogelijk is bijgestuurd: het verbruik, de gereden kilometers, bezettingsgraad, het aantal leveringen, de grootte van een levering .