Couscous op de wijze van « Foyer Georges Motte », onze klant in de kijker

   Ingrediënten Couscous

  • Courgette 10 kg
  • Wortels 10 kg
  • Rapen 5 kg
  • Pepers 5 kg
  • Ajuin 2 kg
  • Kikkererwten 2 kg
  • Aardappelen 2 kg
  • Kippenbil
  • Olijfolie 1L
  • Zout, peper naar smaak
  • Ras El Hanout 250 gr

   Ingrediënten Harissa

  • Knoflook, 3 teentjes
  • Piment (pepertjes) 1 kg
  • Olijfolie ¼ L

   (Of harissa in blik 1 kg)

    Ingrediënten Griesmeel

  • Griesmeel halffijn gries 10 kg
  • Olijfolie ¼ L  

Recept

Week de kikkererwten de dag voordien. Kook ze in drie keer hun volume water.  Hak de uien grof. Na het fruiten, in een grote kom gieten. De andere groenten grof snijden. Bruin de pepers en wortels. Voeg deze toe aan de uien. Bedek de groenten met voldoende water, voeg dan de rapen toe, courgettes en ¾ van de ras el hanout.

Kleur de kippenbillen in olijfolie met een beetje ras el hanout en laat ze daarna verder braden in de oven. Voeg aan de groentemengeling toe. Laten sudderen. Breng op smaak met zout. Voeg er de gebakken kikkererwten aan toe.

Recept Harissa

Verwijder de zaadjes van de pepertjes en versnijd deze heel fijn (gebruik hiervoor handschoenen). Plet de knoflook. Meng beide met de olijfolie. Breng op smaak met zout.

Recept Griesmeel

Laat water koken. Doe het griesmeel in een grote kom, overgiet de olijfolie en meng. Hierna het kokend water geleidelijk over het griesmeel gieten en steeds goed roeren met een vork om de couscous goed luchtig te maken. Dek af en laat het griesmeel zwellen. 

 

Smakelijk!